Olagliga IPTV-abonnemangstjänster

Den sista kategorin är IPTV prenumerationstjänster. Om du vet var du ska leta efter webbplatser som Reddit kan du hitta dussintals IPTV-leverantörer som tar ut mellan $ 5 och $ 20 i månaden för att komma åt TV-kanaler från hela världen.

Ofta leverantörer är förvånansvärt sofistikerade: de har webbappar, appar för enheter som Smart-TV och Roku, och även fullfjädrade TV-guider.

Det är självklart att dessa tjänster är olagliga. Leverantörer av sådana tjänster riskerar att åtalas. det finns ett tydligt prejudikat för myndigheter som föredrar att öppna stämningar mot dem som laddar upp dem snarare än de som laddar upp dem.
Visa olaglig IPTV som slutanvändare

Som slutanvändare finns det flera olika rättsliga argument.
Visa olaglig IPTV i Europa

I Europa har övervakningen av olagliga flöden varit slutgiltigt olaglig sedan EG-domstolens beslut i April 2017. Det styrde att Strömmande upphovsrättsskyddat innehåll från Dreamfilms utan rätt behörigheter eller prenumerationer bryter mot lagen.

För närvarande finns det många exempel på tvister över hela kontinenten. Om upphovsrättsinnehavaren upptäcker IP-adressen för någon som tittar på en olaglig ström kan de utfärda ett domstolsbeslut för att tvinga användarens Internetleverantör att lämna ut sina personuppgifter. Därifrån kommer upphovsrättsinnehavarna att kontakta tittaren och hota dem med rättsliga åtgärder om de inte betalar uppgörelsen.

Gräva igenom några online-forum och du kan hitta berättelser från människor som har ådragit sig tunga böter.